Nyårsruset 31.12.2020

Delta i 39:e upplagan av Nyårsruset - i år kör vi virtuellt!

Årets virtuella Nyårsrus hade 700 deltagare och vi motionerade tillsammans totalt 4571 km! Vinnaren av cykeln från Team Sportia är Jalle Helsing, stort grattis! Tack till alla deltagare!

Välkommen att delta på Nyårsruset, årets sista lopp som i år kan springas eller promeneras var som helst. Team Sportia Åland sponsrar tillsammans med ÅMF en cykel värd 599 € till en lycklig vinnare som lottas bland alla deltagare. Stort tack till Team Sportia Åland!

Nyårsruset arrangeras alltid på nyårsafton och så även i år! Men på grund av rådande omständigheter med Corona-viruset kommer vi i år att genomföra loppet virtuellt - ni har hela nyårsafton på er att genomföra loppet på valfri plats och tid, det finns alltså ingen utmärkt bana. Ni väljer själv en sträcka men den behöver vara minst 5 km. Alla får delta, små barn kan även ta cykeln (eller skidorna om det råkar komma snö).

Ni väljer start och målplats, t.ex. hemifrån eller ta er till en motionsbana. Gör gärna en egen uppvärmning innan loppet på c:a  10 min, ta med en vattenflaska under loppet och ha gärna något energirikt att äta efter loppet. Samla ihop familjen, ett gäng vänner eller kanske kollegorna och delta tillsammans i årets sista lopp - sen är ni redo för nyårsfirandet på kvällen!

Instruktioner för deltagande

Anmäl er på vår hemsida innan loppet. Under loppet behöver varje deltagare (minst en i ert sällskap om ni är flera) logga loppet i en app, t.ex. Runkeeper, och efter loppet mejla in en bild på ert lopp som visar distansen. Mejlet med bilden behöver även innehålla deltagarens/deltagarnas namn för att man ska kunna delta i utlottningen av priser. Mejla till amf@motion.ax senast nyårsdagen den 1 januari kl. 12.00.

Ett exempel: Hanna och hennes familj på man, barn, bror, morfar och mormor deltar tillsammans i loppet och joggar/går 5 km. De är alla anmälda till loppet via formuläret på ÅMF:s hemsida. Sen skickar Hanna in en bild på distansen i Runkeeper till Ålands Motionsförbund och skriver alla deltagarnas namn i mejlet. Det blir då 6 deltagare i lotteriet.

Utlottningspris

En cykel värd 599 € från vår sponsor Team Sportia Åland utlottas bland deltagarna som har anmält sig och skickat in bild på genomfört lopp. Dragning sker torsdag den 7 januari och vinnaren presenteras på vår hemsida.

Anmälan

Anmäl er här till Nyårsruset 2020!

Anmälningsavgift

Loppet är gratis. Vi samarbetar även i år med SteelFMHjälpen och våra deltagare kan betala in en frivillig startavgift som går till att bekämpa psykisk ohälsa. 

SteelFMHjälpen konto på Ålandsbanken: FI33 6601 0010 6486 08
Märk betalningen med NYÅRSRUSET så vet vi sen hur mycket pengar vi har samlat in!

Mer info på www.steelfmhjälpen.ax

Gruppanmälan

Du kan anmäla flera personer i samma anmälan i vårt formulär. 

Bilder

Skicka gärna in bilder från ert lopp som vi kan dela på vår hemsida och sociala medier. Ni kan mejla bilderna till amf@motion.ax 

Ålands Motionsförbund

Östra Esplanadgatan 7
AX-22100 Mariehamn

Telefon: +358 18 15464
Mobil: Mona +358 40 7382222
Mobil: Hanna +358 40 1961888
E-post: amf@motion.ax
E-post: mona@motion.ax
E-post: hanna@motion.ax

Facebook