preamble-wrapper

SeniorPower - styrketräning för äldre

Ålands Motionsförening erbjuder varje vecka flera styrkegruppträningspass för seniorer/ vuxna personer i arbetsför ålder. Träningen kan anpassas på flera sätt och passar därmed både personer med olika åldrar och fysisk nivå.  SeniorPower- grupperna är cirkelträning som ordnas inne i gymmet, medan Cirkelträning för seniorer genomförs i träningssal.  Alla styrkegruppträningspass hålls på Idrottsgården i Mariehamn och passen är 1h15min.

Varför styrketräning?

Styrketräning bidrar till en god hälsa och ett friskare liv när man kommer upp i åren. Forskning visar att förmågan att svara på träning i form av ökad styrka inte skiljer sig mellan äldre och yngre individer. Styrketräning är minst lika bra eller till och med bättre än konditionsträning för att minska risken för att drabbas av till exempel demens, fetma eller hjärt- och kärlsjukdomar.
I våra styrkegrupper får du lära dig träna tryggt och säkert med en korrekt rörelseteknik så att du både ska få ut bästa träningseffekt under våra pass men även självständigt kunna träna hemma eller på träningsanläggning. 
Passen är uppbyggda med olika antal stationer. I gymmet används både gymapparaterna men även övningar med bl.a. fria vikter, gummiband och kroppsvikt finns med. I träningssalen används enbart fria redskap och kroppsvikt. Upplägget på passen varierar aningen beroende på instruktör.

När, var och hur?

Vi erbjuder styrketräning i grupp i regel 15 veckor per termin (vår- och hösttermin). När vårterminen avslutas i maj erbjuds även en kortare sommarsäsong som pågår fram till midsommar (4-6 veckor)

Hösttermin Vårtermin Sommarsäsong
Startar i augusti/ september Startar i januari Startar i maj
Slutar i december Slutar i april/maj Slutar i juni/ före midsommar

Styrketräning i grupp, sommaren 2024

Sommarträningen inleds v.19 (mån 6.5) och pågår till v.24 (ons 12.6)

Här kan du anmäla dig till sommarens gymträning: https://raceid.com/sv/races/12464/about 
 

Styrketräning i grupp, sommar 2024
Tid Plats Grupp Ledare
Mån kl.9-10.15 Gym, Idrottsgården Seniorpower Kerttu
Mån kl.10.15-11.30 Gym, Idrottsgården Seniorpower Kerttu
Ons kl.9.30-10.45 Gym, Idrottsgården Seniorpower Kerttu

Vänligen notera att ÅMF förbehåller sig rätten att göra ändringar i schema!

 

Sommarens schema som pdf hittas här: 

 

Vi är dina instruktörer för styrketräning

Kerttu Meltsas
Ia Colérus