SeniorPower - styrketräning för äldre

Styrketräning bidrar till en god hälsa och ett friskare liv när man kommer upp i åren. Forskning visar att förmågan att svara på träning i form av ökad styrka inte skiljer sig mellan äldre och yngre individer. Styrketräning är minst lika bra eller till och med bättre än konditionsträning för att minska risken för att drabbas av till exempel demens, fetma eller hjärt- och kärlsjukdomar.

I våra SeniorPower grupper får du lära dig träna tryggt och säkert med en korrekt rörelseteknik så att du sedan ska kunna träna självständigt hemma eller på någon allmän träningsanläggning.

Vi har en ny grupp med Cirkelträning för seniorer, det är samma koncept som SeniorPower men vi är i judosalen på Idrottsgården. Vi arbetar med vikter, gummiband och kroppsvikt - alla kan vara med! OBS i judosalen får man ej ha skor på så barfota eller strumpfota gäller för detta pass.

Information om träningen

Var: Idrottsgårdens gym
Ledare: Mona-Lisa Wasström och Hanna Sivén-Bell

Anmälan

Vårterminen 2021 startar vecka 5 för gruppträning på land p.g.a. Corona-läget. (Vattenträning börjar vecka 2)

Våra SeniorPower grupper

Grupp Dag Tid (kl.) Beskrivning
Fortsättningsgrupp 1 Måndag

9.00-10.15

Passar dig som är bekant med någon slags gympa och eller styrketräning. Lite förkunskaper behövs.

Fortsättningsgrupp 2 Måndag 10.15-11.30 Passar dig som är bekant med någon slags gympa och eller styrketräning. Lite förkunskaper behövs.
Fortsättningsgrupp 3 Onsdag 9.30-10.45 Passar dig som är bekant med någon slags gympa och eller styrketräning. Lite förkunskaper behövs.
Fortsättningsgrupp 4 Onsdag 10.45-12.00 Passar dig som är bekant med någon slags gympa och eller styrketräning. Lite förkunskaper behövs.
Cirkelträning för seniorer Onsdag 13.00-14.15 Passar dig som är obekant (eller bekant) med någon slags gympa och eller styrketräning. Inga förkunskaper behövs.
Nybörjargrupp 1 Torsdag 9.30-10.45 Passar dig som är obekant (eller bekant) med någon slags gympa och eller styrketräning. Inga förkunskaper behövs.
Fortsättningsgrupp 5 Torsdag 10.45-12.00 Passar dig som är bekant med någon slags gympa och eller styrketräning. Lite förkunskaper behövs.

Sommarpassen

Då vårterminen är slut fortsätter vi med drop in pass. Deltagarna betalar 5,50 € per pass som de har gått på. Ingen anmälan krävs, dock vill vi ha en intresseanmälan om du är intresserad av att gå på passen. Intresseanmälan kan göras till kansliet.

Ålands Motionsförbund

Östra Esplanadgatan 7
AX-22100 Mariehamn

Telefon: +358 18 15464
Mobil: +358 40 7382222
E-post: amf@motion.ax
E-post: mona@motion.ax

Facebook