Sjöjungfruloppet

Sjöjungfruloppet tar en paus

Sjöjungfruloppet, som brukar ordnas i maj, kommer inte att arrangeras 2023.

Vill du under våren ändå delta i något lopp finns det flera möjligheter även här på hemmaplan.
Första lördagen i maj dvs 6.5.2023 ordnas Bomarsund Trailrun . 20.5.2023 kan du delta i Brändöluffen och 31.5.2023 ordnas Mercy Ships Race där ÅMF är med som medarrangör.

 

Tack till alla deltagare i årets Sjöjungfrulopp

Stort grattis till Johan Engman som vann vårt pris en cykel värd 600 €! Tack till våra sponsorer Team Sportia Åland och Medimar som gjorde det möjligt att Lotta ut ett så fint pris. Tack också till alla 261 deltagare i årets virtuella lopp!

Vårens motionslopp – även i år virtuellt!

Välkomna till den 25:e upplagan av Sjöjungfruloppet!

Spring in våren tillsammans med oss! Du kan välja att springa, jogga, lunka eller promenera 5 km eller 10 km.

På grund av rådande situation med Covid-19, kommer Sjöjungfruloppet att genomföras virtuellt även i år. Loppet genomförs under tiden fredag den 7 till lördag den 8 maj. Deltagarna väljer mellan sträckorna som vanligt, men de genomförs på valfri plats och tid, det finns alltså ingen utmärkt bana. Dessutom är loppet öppet för ALLA – det betyder kvinnor, män, pojkar och flickor.

Ni väljer start och målplats, t.ex. hemifrån eller ta er till ett motionsspår. Gör gärna en egen uppvärmning innan loppet på c:a 10 min, ta med en vattenflaska under loppet och servera en Ålandspannkaka vid målet (precis som vi brukar göra på "vanliga" Sjöjungfruloppet).

***OBS längst ner på sidan hittar ni en nummerlapp som kan skrivas ut och användas under loppet!

Sponsorer

Vi tackar Nya Åland, Team Sportia och Medimar som sponsrar Sjöjungfruloppet.

Instruktioner för deltagande

Anmäl er på vår hemsida innan loppet. Under loppet behöver varje deltagare (minst en i ert sällskap om ni är flera) logga loppet i en app, t.ex. Runkeeper, eller med en klocka. Efter loppet mejlar ni in en bild på ert lopp som visar distansen. Mejlet med bilden behöver även innehålla deltagarens/deltagarnas namn för att man ska kunna delta i utlottningen av priser. Mejla till amf@motion.ax senast måndag den 10 maj kl. 12.00.

Ett exempel: Sofia och hennes familj på man, barn, bror, morfar och mormor deltar tillsammans i loppet och joggar/går 5 km. De är alla anmälda till loppet via formuläret på ÅMF:s hemsida. Sen skickar Sofia in en bild på distansen i Runkeeper till Ålands Motionsförbund och skriver alla deltagarnas namn i mejlet. Det blir då 6 deltagare i lotteriet.

Efteranmälan kan göras fram till måndag 10 maj kl. 12.00.

Utlottningspris

Bland alla deltagare lottar vi ut en cykel värd 600 € sponsrad av Team Sportia Åland och Medimar. Vinnaren presenteras på vår hemsida onsdag den 12 maj.

Alla deltagare i årets Sjöjungfrulopp kan även ta del av detta fina erbjudande från Medimar:

TESTA DIN KONDITION HOS OSS PÅ MEDIMAR!

Vill du ta reda på om din träning ger önskad effekt? Eller bara få ett mått på hur din fysiska status ser ut? Boka då in ett fystest hos oss på Medimar! Vi har tester som passar alla, såväl motionärer som elitidrottare.

Läs mer om alla våra fystester här: https://www.medimar.ax/privatpersoner/fysioterapi/fystester.

När du anmäler dig till årets sjöjungfrulopp får du dessutom 20% rabatt på valfritt fystest hos oss. För att ta del av erbjudandet, ring oss på 018-14404 och uppge bokningskoden som du får av Ålands Motionsförbund. Koden är giltig t.o.m. 31.12.2021.

Anmälan

Anmälan är nu stängd.

Anmälningsavgift

Deltagande i loppet är gratis.

Om du vill stöda vår förening för att vi ska kunna fortsätta vår verksamhet som tidigare kan man betala in en frivillig anmälningsavgift till Ålands Motionsförbund FI49 6601 0001 1041 99 märkt ”Sjöjungfruloppet 2021”.

Gruppanmälan

Du kan anmäla flera personer i samma anmälan i vårt formulär. 

Bilder

Skicka gärna in bilder från ert lopp som vi kan dela på vår hemsida och sociala medier. Ni kan mejla bilderna till amf@motion.ax 

Ålands Motionsförening

Östra Esplanadgatan 7
AX-22100 Mariehamn

Telefon: +358 18 15464
Mobil: Mona +358 40 7382222
Mobil: Ia +358 40 1961888
E-post: amf@motion.ax
E-post: mona@motion.ax
E-post: ia@motion.ax

Facebook