preamble-wrapper

Specialträning (Motion på recept)

Motion på recept (MOR) eller Fysisk aktivitet på recept (FAR) har varit ett aktuellt ämne i både Sverige, Finland och även på Åland. Idrotten är som helhet en stor verksamhet med många ledare och kan vara ett verktyg för denna verksamhet.  Motion på recept ordineras av läkare eller fysioterapeuter

För tillfället har ÅMF ingen Motion på recept- verksamhet

Första träffen är en konsultation på ca 30-60 minuter med vår kontaktperson/ledare,  efter det läggs en träningsplan upp efter personens behov. 
Vi erbjuder vattengymnastik och styrketräning under terminerna (höst och vår), men kan även hjälpa till att hitta annan slags träning under resterande tid. Målsättning är att personen skall kunna träna självständigt efter en period med kontaktpersonen/ledarens hjälp.

Har man en assistent som hjälper till i vardagen ska även assistenten vara med under träningarna.

Kontaktperson och ledare: Mona-Lisa Wasström, Ia Colérus

Grupp Dag Tid (kl.) Plats Beskrivning
Specialgrupp (MOR) Måndagar 15.00-15.45 Mariebads terapibassäng Vattengymnastik. Passar dig som behöver extra stöd i din träning. T.ex. går på rehab eller har funktionsförmågan i dåligt skick.
Specialgrupp (MOR) Onsdagar 8.30-9.30 Idrottsgården Styrketräning Passar dig som behöver extra stöd i din träning. T.ex. går på rehab eller har funktionsförmågan i dåligt skick.